Tips voor een kindvriendelijke achtertuin

Gepubliceerd op 4 juni 2020 om 17:33

Wat natuurlijk het allerbelangrijkste is als tip voor een kindvriendelijke achtertuin, is dat zowel papa en mama als de kids het een fijn plekje vinden. In deze corona tijd zullen veel Nederlanders (denk ik) ervoor kiezen om op vakantie te gaan naar Tuinesie.  Om het voor het hele gezin dus een fijne vakantie te maken is het belangrijk dat er een plekje is voor de volwassenen om te vertoeven, bijvoorbeeld op een loungeset of tuinset op een terras. Maar dat ook de kinderen een plekje nodig om lekker te ravotten, bijvoorbeeld op een stuk (kunst)gras. 

Tip 1: Houdt rekening met de beplanting van je tuin aangezien er een aantal soorten zijn die giftig zijn voor kinderen, zoals bijvoorbeeld de klimop, kamperfoelie en hulst. Hier groeien vaak rode besjes aan, welke giftig zijn voor kinderen. Maar ook het lieve narcissen bloempje of de prachtige blauwe regen (zaden, twijgen en wortels) zijn giftig en kan je kindje buikkrampen van krijgen of gaan overgeven.  

Tip 2: Zorg voor een schaduwplek. Niet alleen is het heerlijk voor jezelf om af en toe even uit het zonnetje te kunnen stappen maar het is ook fijn voor je kleintje om in de schaduw te kunnen spelen. Het huidje van een kind is nog zo kwetsbaar. Er zijn super veel leuke parasols te verkrijgen maar je kan natuurlijk ook een pergola laten begroeien en hiermee een natuurlijk schaduwplekje creëren. Of zoals wij hebben gedaan, een overkapping gebouwd! Zie foto hieronder. 

Tip 3: WATER! Jong of oud, het maakt niet uit. Als het 30 graden is, wil iedereen een beetje afkoeling opzoeken. Een zwembad in de tuin is dan ook echt ideaal. Heb je geen grote tuin? Koop dan een klein opblaas zwembadje, kan je zelf lekker je voetjes afkoelen en voor je kindje is het groot zat! Heb je geen tuin maar enkel een balkon? Vul een emmer met water, gooi er wat bekertjes, potjes en plastic keukengerei in en je kindje is uren zoet. Oh en een tuinslang doet het ook altijd goed ;-)

Tip 4: Geef de kinderen een ''eigen plekje'' in de tuin, bijvoorbeeld door middel van een tipi tent. Gooi er wat leuke kussens in, een rotan mand gevuld met speelgoed en een mini zwembadje of zandbak ervoor en ze zullen de hele dag zoet zijn. Én als je dan toch bezig bent maak dan meteen ook een eigen plekje voor jezelf. Zomers drankje, de nieuwste VT Wonen en een rustgevend muziekje op de achtergrond laten je vast helemaal relaxen. 

Tip 5: Maak samen met je kind een insectenhotel of moestuintje. Super leuk om je mini-me uit te leggen waarom het goed is om een insectenhotel in de tuin te hebben en wat het nut is van ieder insect. Lieveheersbeestjes eten bijvoorbeeld luizen op die op de rozenstammetjes zitten! En wat is een betere manier om je kind kennis te laten maken met het groeiproces van de natuur door samen een mini-moestuintje te beginnen?! 

Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Heb jij nou ook nog een mega goede tip? Laat het met dan weten in de reacties. Vind ik leuk! 

Liefs, Shaniska. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.