Een kijkje in, om en op de commode

Op mijn Instagram hield ik een poll via stories om te vragen hoe jullie de commode tour liever zagen, via IGTV of via mijn blog.  De meningen waren erg verschillend en dus heb ik besloten om beide (!) te doen.  Toen ik zelf zwanger was van Olivia heb ik bij het inrichten van haar kamertje aan een aantal mensen in mijn omgeving gevraagd wat zij handig vonden qua indeling. Olivia heeft een best ruime kamer en het is voor ons dus niet nodig om haar kleertjes bijvoorbeeld in de commode te doen. Er staat namelijk nog een grote kledingkast op haar kamer met een hang en leg gedeelte. Misschien leuk om te laten zien in een volgende blog? 

Lees meer »

Geposeerde newbornshoot i.s.m. Lonieke Waayenberg

Op 22 januari was mijn uitgerekende datum maar ons meisje kwam 10 dagen ‘te vroeg’ aankloppen! Het leek ons dan ook super bijzonder om alsnog op haar uitgerekende datum een newbornshoot te doen met ons kleine wonder. Dit hebben wij gedaan bij Lonieke in Barneveld.

Lees meer »

Van een idee naar een andere werkelijkheid..

Lang voordat ik zwanger werd had ik al een Pinterest bord vol met babykamer inspiratie verzameld. Rammelende eierstokken had ik namelijk al sinds mijn 13e! De sfeervolle plaatjes die ik verzamelde bestonden voornamelijk uit warme, neutrale tinten met veel hout, wol en andere natuurlijke materialen. Een bohemian sfeertje was duidelijk af te lezen. Weinig kleurgebruik en geschikt voor zowel een jongen als meisje. De commode in de babykamer had ik, voor we het geslacht wisten, zelfs al in een roest kleur geschilderd.  

Lees meer »

Een positieve test!

Al sinds mijn twaalfde had ik rammelende eierstokken en een grote kinderwens. Wat ik wou worden? Huismoeder met een lieve man, 3 kinderen en een hond. Toen ik op 6 september 2014 de liefde van mijn leven tegen het lijf aanliep op het schoolplein van de Hogeschool van Amsterdam wist ik het. Deze man moest de vader van mijn kinderen worden.

Lees meer »

Het eerste trimester

Wauw, we waren zo snel zwanger geworden dat ik een beetje overweldigd werd door geluk, blijheid en enthousiasme. Ik ging dan ook dezelfde dag nog op zoek naar een verloskundigenpraktijk en plande onze eerste afspraak in. Deze werd helaas verplaatst naar iets eerder aangezien ik rond de 6 weken wat bloed verloor. Met mega veel spanning en zenuwen reden we samen naar de verloskundigenpraktijk voor een inwendige echo. Op deze echo was een vruchtzak te zien, maar nog geen kleine mini. 

Lees meer »

Het tweede trimester

Een trimester waarin veel gebeurde. We kregen een geslachtsecho, de 20 weken echo, ik voelde ons kindje voor het eerst schoppen en we waren het eens geworden over de naam! Het begin van het tweede trimester verliep eigenlijk grotendeels hetzelfde als het eerste. Ziek, zwak en misselijk. Helaas pindakaas! Aangegeven bij de verloskundige maar het was een kwestie van afwachten of de kwaaltjes met de tijd minder werden.

Lees meer »

Wat neem ik mee in de vluchtkoffer?

Jeetje, ik vond het nog best lastig om de vluchtkoffer in te pakken en heb er dan ook wel eventjes over gedaan om uit te zoeken wat nou precies handig was om mee te nemen. Zo heb ik informatie ingewonnen bij vriendinnen die al bevallen waren, de verloskundige geraadpleegd en natuurlijk een vragenrondje uitgezet op Instagram. Wat daaruit voornamelijk als tips kwamen was:

Lees meer »

Het geboortekaartje van Olivia Rose

Onze lieve Olivia Rose is geboren op 12-01-2020, 10 dagen voor de uitgerekende datum. Natuurlijk om haar geboorte bekend te maken aan vrienden en familie hebben wij een geboortekaartje uitgekozen. Dit hebben wij gedaan bij Cotton Bird, een bedrijfje gevestigd in Zuid-Frankrijk. De keuze op de website is reuze en ook kan je de kaartjes deels aanpassen door bijvoorbeeld wel of geen foto’s van je kleintje toe te voegen. Ze hebben verschillende thema’s als zacht pastel, trendy, rustig chic en arty.

Lees meer »

Mijn bevallingsverhaal

Het was 11 januari, 7 uur ’s ochtends, toen ik wakker werd van een lichte buikpijn onderin mijn buik. Ik ging naar het toilet en zag tot mijn schrik bloed. Altijd een beetje beangstigend om bloed aan te treffen bij een eerste zwangerschap. Ik rende snel richting de slaapkamer waar Michael nog lag te slapen. Ik maakte hem wakker en vertelde wat er gaande was. Samen belde we de verloskundige. Zij vertelde dat het mogelijk voor weeën of indalingsweeën konden zijn. Dit aangezien ons meisje nog niet ingedaald lag en het 10 dagen voor de uitgerekende datum was. Aangezien er nog totaal geen regelmaat in de buikpijn zat geloofde ik haar en ging terug naar bed. Om half 10 werd ik weer wakker van de buikpijn en wist ik niet zo goed wat ik er mee aan moest. Overal op internet las ik dat wanneer de bevalling daadwerkelijk begint, je dit wel weet. Niet dus! In de middag hadden we een verjaardag van mijn schoonzus en ik had mezelf voorgenomen om hier dan als afleiding ook maar gewoon naar toe te gaan.

Lees meer »

Kersverse ouders

Vandaag om 07:07 is onze Olivia precies 4 weken oud! In deze blog neem ik jullie mee in het avontuur van onze eerste vier weken als kersverse ouders. Dat het een heftige en intense periode zou worden, die je leven op zijn kop zou zetten, hadden wij al vernomen van onze collega’s, vrienden en familie. Niet alleen zijn deze afgelopen vier weken gevuld geweest met intens veel liefde en intens veel geluksmomentjes, maar kwamen ook frustratie, slaap te kort en een juiste balans vinden om de hoek kijken.

Lees meer »

Een gedicht voor Olivia van mama's beste vriendin

Mijn beste vriendin kwam zo snel als ze kon langs nadat Olivia geboren was. Ze bracht een cadeau mee. Het meest emotionele cadeau wat ik me kon bedenken. Een gedicht, speciaal gemaakt door haar. Voor onze Olivia. Het gedicht hangt op Olivia haar kamer en iedere keer dat ik er naar kijk, bedenk ik me dat dit soort cadeau's het waardevolst zijn. Dankjewel lieve Wes voor dit prachtige gedicht. 

Lees meer »