Babynamen die het niet geworden zijn!

Gepubliceerd op 9 maart 2021 om 15:22

Welkom Lieve Logan Reef. Ons prachtige tweede wondertje.

Hoe wij op de naam Logan Reef zijn gekomen? Dat was nog best een struggle. Toen ik namelijk zwanger was van Olivia en wij nog niet wisten dat het een meisje zou worden hadden wij ook een jongensnaam bedacht, Noah Jax. Michael was dus helemaal in de veronderstelling dat, nu we voor de tweede keer een kindje verwachten en dit een jongen bleek te zijn, het de naam Noah zou worden. Maar niets was minder waar, ik als hormonale zwangere vrouw had opeens een afkeer gekregen tegen de oh zo populaire naam Noah. Ik vond de naam té lief voor het mannetje wat ik in mij droeg. 

En toen begon de uitdaging natuurlijk, Michael vertellen en overhalen dat het écht geen Noah zou gaan worden. We hebben heel veel namen voorbij gehad, waarbij ik misschien iets makkelijker was en sneller een aantal namen vond die ik echt wel heel leuk vond. Ik vond bijvoorbeeld de naam Aiden heel leuk. Michael vond Eden dan leuker, wat ik op mijn beurt weer een meisjesnaam vond. Namen als Rylee, Chase en Novan stonden ook in mijn rijtje. Iets te apart naar Michaels smaak... Verder in het rijtje zijn nog naar voren gekomen; Liam, Leo (uitgesproken als Lio), Tyler en Levi. 

Michael kwam eigenlijk bijna nooit met een naam, aangezien hij al die tijd nog steeds hoopte op Noah. Totdat we op vakantie waren op Curaçao. Michael zijn favoriete strand is Playa Kalki, en hier zijn we dan iedere vakantie behoorlijk vaak. Een prachtig klein strandje met niet te veel toeristen én een prachtig rif (Alice in Wonderland). Hij ging snorkelen en kwam terug met de naam Rif. Ik was meteen verliefd! Dit moest hem worden! 

Helaas, eenmaal thuis aangekomen kon Michael zelf niet wennen aan de naam en vond die hem te apart. Een CEO van een topbedrijf heet toch geen Rif?! Maar er was nog een andere naam op Curaçao ter sprake gekomen. Eentje vernoemd naar mijn favoriete strand, Playa Lagun. Verander de klinkers en je hebt Logan. Hier waren we het vlotter over eens, Logan werd het! 

Ik wou wel graag nog een tweede naam, aangezien onze dochter Olivia Rose heet. Michael kwam met de naam Jace, Logan Jace. Niet verkeerd vond ik opzich, maar een echte binding met de naam kon ik ook niet vinden. Hmm.. Logan Jace zou het dus worden. Drie dagen voor de bevalling kon ik de naam Rif niet van me afschudden. 

Ik stelde voor om Rif te veranderen in de engelse variant Reef. Hier werden we het over eens. Ons zoontje zou Logan Reef gaan heten, geboren op een prachtige datum 4-3-21. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marianne
2 jaar geleden

Super mooie naam .ik hou er van niet zo standaard .... onze kleindochter heet... Ocean... vernoemd naar de Ocean in Frankrijk onze zoon is een echt Frankrijk man en gaan ook ieder jaar naar Lacanau-Ocean vandaar dat ze deze naam hadden bedacht.... en als het een jongen was geweest had het River geworden ..

Felicia Oost
2 maanden geleden

leuke naam Logan maar ik dacht altijd dat het een meisjes naam was
een actrice uit de Amerikaanse soap the bold and the beautiful word ook Logan genoemd ik denk altijd aan haar als ik deze naam hoor
is de eerste keer dat ik het bij een jongetje hoor.