Een dreumes en zwanger van de tweede

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 13:59

De laatste loodjes, we zijn er dan nu toch echt aangekomen. 35 weken staat op de teller. Bij Olivia ben ik bevallen met 38.4 weken. Hoe zal het deze keer gaan? Ik hoop dat ik dit keer niet de 42 weken aantik. Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet heel erg fan van zwanger zijn, en hoop ik dat rond de 38 weken deze kleine man zich ook aanmeldt haha! We hebben het niet voor het zeggen, dus afwachten maar..

Ik kan je zeggen. Ik ben het zat. De buik is te dik, de ongemakken zijn aanwezig en ik wil gewoon weer fit zijn! Een beetje klagen mag af en toe toch? Alles verloopt voorspoedig, daar niet van. Daar ben ik ook heel dankbaar voor en weet dat het geklaag eigenlijk niet terecht is ^^. Olivia loopt ondertussen (vanaf dat ik 30 weken was ongeveer), klimt zelf de trap op en zit in de douchecabine op de grond bij mijn voeten. Mega fijn dat ik haar niet zo vaak meer hoef te tillen. Behalve als ze aanhankelijk is, zich niet lekker voelt of ik haar knuffel voordat ze naar bed gaat. Er was een fase dat het tillen redelijk zwaar werd maar dit duurde niet lang. Ik probeer wel altijd als Michael er ook is en we zijn op pad, dat hij haar even de auto in tilt bijvoorbeeld. Verder vind ik het reuze meevallen qua tillen. 

Misschien herkennen andere mama's of papa's het gevoel, dat als je zelf ziek bent, en je toch de hele dag voor je kindje moet zorgen? Dit kan best een omschakeling zijn, t.o.v. voordat je een kindje had. Ik denk dat een zwangerschap met een baby/dreumes erbij een beetje hetzelfde gevoel geeft. Soms wil je gewoon bankhangen, niks moeten en vroeg naar bed gaan. Neem gisteravond, het is 22:00 en ik duik mijn bed eindelijk in. Beneden nog even snel strakgetrokken, een was in de wasmachine en droger gedaan en de vaatwasser draait. Ik ga ein-de-lijk liggen en val bijna in slaap, om vervolgens wakker gemaakt te worden door een huilende Olivia. 

Slaap, is überhaupt wel een dingetje. Nu aan het einde lijken de intense dromen weer terug te zijn. De dromen waardoor je gewoon elke keer weer wakker wordt of helemaal niet in slaap kan vallen. Ik vind deze dromen echt niet fijn, nachtmerries kan je ze eerder noemen. En uitslapen zit er natuurlijk ook niet meer in aangezien Olivia zich meld om 06:30 á 07:00. Het hoort er allemaal bij zullen we maar zeggen ;-) Overdag probeer ik af en toe een dutje mee te doen, en anders 's avonds maar op tijd naar bed. Straks met 2 ukkies zal het nog veel pittiger worden, dus ik bereid me maar alvast voor. Verder is rusten overdag wel mogelijk. Ik probeer zo nu en dan een huishoudelijk klusje te doen maar ik leg geen druk op mezelf. Dagen bestaan dus ook voornamelijk uit online shoppen, bankhangen en Netflix haha! Olivia speelt dan lekker naast mij op de bank of op de grond. 

Ik kreeg de vraag of ik nog genoeg me-time heb. Ik weet niet of iemand überhaupt in de corona tijd met lock down genoeg me-time krijgt. Je kan niet echt ergens naar toe, behalve vriendinnen (1tje per dag dan ;-)). Verder werkt Michael altijd avonddiensten waardoor ik vanaf 19:00, als Olivia op bed ligt, tijd voor mezelf heb. In bad, boekje lezen, TV kijken of wat dan ook kan dan natuurlijk allemaal. Aangezien ik niet zo heel goed slaap probeer ik tussen 21:00 en 22:00 naar bed te gaan.

Niet een heel spannend leven momenteel voor mij dus.. Als jullie nog andere vragen hebben, hoor ik ze graag! 
Bedankt voor het lezen.

Liefs, Shaniska.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.