5 dingen waarbij ik blunderde als moeder

Gepubliceerd op 22 augustus 2020 om 18:41

Je kent het wel, van die typische blunders. Het overkomt de beste wel eens toch? Zo ook mij. In de eerste paar maanden als moeder heb ik ook al de nodige blunders meegemaakt en ach.. van onze fouten moeten we leren toch? ;-) 

1. Bij het 's ochtends klaarmaken van een flesje voor Olivia deed ik slaapdronken mijn standaard riedeltje. Water in de fles, fles in de magnetron, melkmoeder erin, een beetje walsen met de fles en de dop erop. Kind kan de was doen. Ik liep richting de bank en gaf de fles aan Olivia. Op een gegeven moment begon ze te spartelen, haar hoofd weg te draaien en lastig te doen. Vloekend dacht ik nog, kind, het is 6 uur. Drink je fles leeg! Totdat ik goed keek (geen lenzen en geen bril op) en zag dat het groene filter van de Dr. Brown fles er niet inzat. Dat arme kind trok de fles dus constant vacuüm waardoor ze lastig kon drinken. Oh, en om het af te maken.. zat er ook geen melkpoeder in maar was het enkel warm water! 

2. Olivia was wezen logeren bij mijn moeder. De dag erna kwam ik haar ophalen en gingen we naar huis. 'S avonds naar bedje toe en lekker slapen. De volgende ochtend werd ze wakker met een flinke bonus in haar luier. Heerlijk, hou ik van in de ochtend. Huppakee, op de commode en verschonen maar. Ik hou kunstig Olivia haar benen omhoog zodat de vieze billen niet op het kussen komen en wil grijpen naar de billendoekjes. Shit. Ze zitten nog in Olivia haar logeertas. Snel kijk ik in de commode zelf en wil een nieuw pakje van de voorraad pakken maar helaas pindakaas voor mij. Ik had geen voorraad. Kind met vieze billen in een schone luier dan maar en op naar beneden. Nogmaals helaas pindakaas! Oma was vergeten de doekjes mee te geven! Gelukkig vonden we nog een proefpakketje ergens in een la! 

3. Het was misschien de eerste keer, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik dingen vergeet mee te nemen. Maar met een vriendinnetje en 2 baby's van een maand oud naar Loods 5 gaan zonder luiertas of baby benodigdheden is toch best een beetje lastig. Gelukkig zijn ze exact even oud en konden we alles lenen zoals flesvoeding, fles, speen, luiers, billendoekjes en ga zo maar door. Oops! 

4. Ken je dat verhaal van per ongeluk een andere baby + kinderwagen meenemen? Nou, nu dan wel. Stond ik dan in de HEMA met iemand anders zijn kinderwagen in mijn handen. 5 meter verder kijk ik naar de baby en denk huh?! Dit is de mijne niet. 


5. Olivia heeft soms last van een inslaap-kom-huiltje, oftewel.. soms moeten we haar even een paar minuutjes laten huilen voordat ze in slaap valt. Zo ook deze keer. Ik breng haar naar bed, wens haar welterusten en geef haar een dikke kus. Op het moment dat ik de kamer uit loop begint ze te huilen. Meestal wacht ik op de gang tot het huilen gestopt is aangezien het maar van korte duur is. Dit keer bleef het huilen ietsje langer dan gebruikelijk aanhouden en besloot ik toch maar even een kijkje te nemen. Toen ik net de deurklink wou vastpakken stopte het huilen en dacht ik yes, weer gelukt! Toch had ik een onderbuik gevoel en spiekte ik even in haar slaapkamer, om haar vervolgens rechtop staand, met duimpje in haar mond en ogen dicht aan de rand van het ledikantje te vinden. Was ze gewoon soort van rechtop in slaap gevallen! 

Nu ben ik benieuwd, wat zijn jullie blunders? ;-) en je kan me niet vertellen dat je er geen hebt! 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nicky
2 jaar geleden

die 5e is geen blunder, een buurmeisje die is wezen oppassen en je baby met de luier verkeerd om aan.

Het te veel aangeven dat hij zo goed doorslaapt

Idd ook op het terras zitten met alleen een extra luier, doek en borstvoeding. Dus bingo enorme poepluier, ik dacht met mijn stomme kop, als dat gebeurt koop ik wel even snel doekjes. Not met taart en koffie voor je neus. (Gelukkig ook met een vriendin met eigen baby en wel doekjes)

Ja vast nog meer als uhm speen vergeten, te groot stuk eten, verkeerde speen in de fles, met warm weer te warm kleden.

Nicky
2 jaar geleden

Ohja een zwemruimte overdag omdoen