Mijn dagschema met een baby van 7 maanden

Gepubliceerd op 15 augustus 2020 om 13:26

Hoe vaak ik zelf wel niet gegoogled heb naar de vraag hoe een dagschema eruit hoort te zien voor een baby van 2, 3, 4, 5 en 6 maanden, is ontelbaar! Zoveel vragen als je voor de eerste keer moeder bent, van hoe vaak moet een baby slapen tot hoe stap je over op vaste voeding. Iedere baby is anders en heeft een andere behoefte. Onderstaand schema is dan ook niet een vast gegeven of hoe het hoort te gaan. Maar.. misschien helpt het je wel op weg of beantwoord het wat vragen die je hebt? 


Rond 07:00 krijgt Olivia de eerste fles. Dit is een fles van 210 ml water met 7 scheppen melkpoeder. Hierna gaat ze vaak even spelen op de grond of in de box terwijl ik mijn ontbijtje maak en eet. Aangezien ze zichzelf niet heel goed kan vermaken de laatste tijd doet ze dit vooral met de afstandsbediening of vraagt ze tegelijkertijd heel veel aandacht haha. Ook is ze tegenwoordig helemaal fan van rechtop staan tegen bijvoorbeeld de bank aan. Helaas kan ze nog niet zelf terug, dus moet ik daar altijd een handje bij helpen. 

Tussen 09:00 en 10:00 krijgt ze haar fruithapje. Meestal bestaat dit uit 1 stuks fruit, of een halve in het geval van een banaan. Ik pureer het fruit niet meer maar geef het in kleine gesneden stukjes of prak het een beetje. Ook bied ik vaak wat water aan in de Mushie beker tijdens het fruithapje. Hier drinkt ze minimaal uit op dit tijdstip. Na haar fruithapje breng ik haar naar bed. Ze slaapt ongeveer 1 uur. 

Om 12:00 gaan we een broodje eten. Meestal beleg ik deze met pindakaas van de Kleine Keuken of met een beetje boter. Soms doe ik ook wel eens geprakt fruit op haar broodje, zoals banaan. Heerlijk vind ze dat! Over het algemeen eet ze 1 heel broodje op exclusief korst. Soms na het eten geef ik haar de korstjes nog zodat ze hiermee kan ontdekken. Bij het eten van haar broodje biedt ik ook altijd weer water of lauwe thee aan. De ene dag drinkt ze op dit moment meer dan de andere. Maar meer dan 50 ml is het zeker niet! 

Om 12:30 gaat Olivia naar bed toe. Over het algemeen slaapt ze dan 1,5 uur. Wel is dit heel erg afhankelijk van de dag en kan het ook wel eens zijn dat ze maar 1 uur slaapt of juist 2 uur. Slaapt ze dit slaapje wat langer, dan heeft ze vaak aan het einde van de dag geen slaapje meer nodig. Slaapt ze 1,5 uur of korter dan juist weer wel. Ik kijk heel erg naar haar slaapsignalen als oogjes wrijven, hyperactief worden, rode oogjes en gapen. Het heeft mij onwijs geholpen om dit vanaf het begin af aan te doen. 

Als ze wakker wordt van haar vorige slaapje krijgt ze de fles. Dit is eigenlijk altijd tussen 14:00 en 15:00. Deze fles is gevuld met 180 ml water en 6 scheppen melkpoeder. Hierna gaat ze spelen of gaan we op pad. Vaak krijgt ze rond 16:00 nog een tussendoortje als bijvoorbeeld een rijstwafeltje, een koekje van de Kleine Keuken, een broodkorstje of een stukje fruit. 

Afhankelijk dus of ze in de middag lang geslapen heeft of niet doet ze eind van de dag nog een slaapje. Meestal laat ze haar vermoeidheidssignalen zien rond 16:30 en als ze zou gaan slapen dan slaapt ze maximaal 1 uur.  ik probeer haar overigens natuurlijk wel langer te laten slapen tussen de middag en dit laatste slaapje er af te halen. 

Rond 17:30 krijgt Olivia haar avondeten (groente hapje). Tegenwoordig bestaat dit groentehapje uit aardappelen, rijst, of iets dergelijke en groenten. Één keer per week geven we haar vlees erbij zoals kip. Ik pureerde het groentehapje altijd helemaal fijn maar ben vanaf exact 7 maanden begonnen met het grof pureren. Dit gaat heel erg goed en je ziet Olivia kauw bewegingen maken. 

Ergens tussen 18:30 en 19:00 krijgt ze haar laatste fles. Deze fles bestaat uit 210 ml water en 7 scheppen melkpoeder.  Na deze fles gaan we naar boven en doen we haar bedtijd ritueeltje. Vaak snapt ze dit al meteen en zodra ik haar slaapkamer deur dichtdoe begint ze een beetje te snikken. Dit duurt maar even voordat ze haar hoofdje op mijn schouder legt en ik voel hoe ze rustig wordt. Ik knuffel haar nog even en wens haar dan welterusten. 

Dit was hem dan! Ons dagschema. Ongeveer dan, want ook bij ons is het niet altijd rozengeur en maneschijn en gaat het niet altijd volgens bovenstaand schema. Op deze momenten raak ook ik wel eens mega gefrustreerd en snap ik niet waarom ze bijvoorbeeld niet wil slapen. Het moederschap is niet altijd makkelijk ;-)  

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik ze graag! 


Heel veel liefs, Shaniska. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Kijkenbijdaan
2 jaar geleden

Leuk om te lezen..
We hebben ongeveer hetzelfde ritme..
Ik geef alleen nog 4 flessen..
En door de spreider gaat vlinder op dr buik achteruit en dat is t..
Liefs Danielle

Nicky
2 jaar geleden

Hier ook nog de 4 flessen, tussen 7.00 u en 15.00 u zit er nog een fles bij. Sinds dat de kleine spruit 2 maanden is, is hij gaan spugen na voedingen, dus nu is de middagfles een papfles geworden. Als hij zich dan op windt dan komt er minder uit.