Een kijkje in, om en op de commode

Gepubliceerd op 15 juni 2020 om 23:32

commode tour, babykamer, commode inrichten, babygirl, babykamer, babykamerinspiratie

Op mijn Instagram hield ik een poll via stories om te vragen hoe jullie de commode tour liever zagen, via IGTV of via mijn blog.  De meningen waren erg verschillend en dus heb ik besloten om beide (!) te doen.  Toen ik zelf zwanger was van Olivia heb ik bij het inrichten van haar kamertje aan een aantal mensen in mijn omgeving gevraagd wat zij handig vonden qua indeling. Olivia heeft een best ruime kamer en het is voor ons dus niet nodig om haar kleertjes bijvoorbeeld in de commode te doen. Er staat namelijk nog een grote kledingkast op haar kamer met een hang en leg gedeelte. Misschien leuk om te laten zien in een volgende blog? 

Babykamer babykamer inrichten babykamer inspiratie commode commode inrichten

Laten we beginnen met wat er op, om en boven de commode staat/hangt. Ik zou zeggen 'natuurlijk, staat er een luieremmer naast de commode', maar tegenwoordig zie ik steeds vaker dat mensen de luiers gewoon direct weggooien beneden of buiten in de container. Wij hebben deze luieremmer gekozen omdat hij juist aardig wat luiers kan hebben en de ''schuif'' deksel houdt de stank van de poepluiers ook goed tegen. verder heb ik een klein kapstokje opgehangen met hieraan een mandje, wat dient als Olivia haar wasmand. Op deze manier hou ik de baby wasjes lekker makkelijk gescheiden van onze eigen was. Ideaal vind ik zelf! 

Verder hangt er aan het kapstokje overdag eigenlijk altijd haar slaapzakje, wat ik in principe alleen aantrek bij het avondslaapje. Overdag slaapt ze gewoon in haar romper met een gehaakt dekentje van mijn moeder. De overige items die je op de bovenstaande foto ziet zijn ter decoratie :)

Babykamer babykamer inrichten babykamer inspiratie commode commode inrichten
Babykamer babykamer inrichten babykamer inspiratie commode commode inrichten

Op de commode heb ik een mandje staan met luiers en wat producten van Zwitsal. Ik gebruik iedere avond, tijdens het avondritueel lavendelolie om haar beentjes te masseren. Verder staat er een crème voor haar wangen en goedemorgen lotion voor haar haartjes (die ze amper heeft, maar het ruikt zo lekker!). Billendoekjes van de Etos (zie foto) raad ik overigens niet aan. Gevalletje miskoop haha! De doekjes blijven namelijk allemaal aan elkaar zitten als je ze eruit trekt. 

Boven de commode hangen de welbekende kruidenrekjes van de IKEA. Hierop staan wat decoratie items maar ook bijvoorbeeld geurstokjes. Heerlijk vind ik dat als het huis in iedere kamer lekker ruikt. Verder staan er nog wat voorleesboekjes, die ik zo nu en dan erbij pak. 

Babykamer babykamer inrichten babykamer inspiratie commode commode inrichten

Een kijkje in de commode! Onze commode is een oud dressoir kastje wat we nog hadden staan. Hij was wit en ik heb hem in een mooie oud roze kleur geschilderd. Vandaar dat de binnenkant nog wit is haha! Zoals ik al eerder zei hoef ik geen kleertjes in de commode te bewaren omdat we ruimte zat hebben. Wel heb ik altijd een voorraad luiers en billendoekjes liggen op de bovenste plank. Daarnaast liggen een aantal hydrofiel doeken (die ik overigens vrij weinig gebruik). Voornamelijk gebruik ik de grote XL doeken voor haar bedje. Ik heb een stapel badhanddoeken voor als Olivia in bad of onder de douche gaat. En er staan nog behoorlijk wat Zwitsal producten, gekregen tijdens mijn babyshower! In het begin kon Olivia niet zo goed tegen deze producten en kreeg ze er wat bultjes van op haar huid. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en gebruiken we het dus gewoon! 

Op de onderste plank liggen eigenlijk dingen die ik (nog) niet gebruik. Ook ligt er over voorraad aan luiers in te kleine maatjes. Wie weet voor baby #2?  Het 'late night diapers' doosje heb ik gekregen bij mijn babyshower. Hier had iedereen een tekstje op een luier geschreven. Super grappig! Aan de rechterkant staan ook wat gekregen spulletjes zoals tandenborstels, drinkbekers en bewaarbakjes. 

Babykamer babykamer inrichten babykamer inspiratie commode commode inrichten
Babykamer babykamer inrichten babykamer inspiratie commode commode inrichten

In de linker lade (eerste foto) liggen sokjes, slabbetjes en nog wat kleinere hydrofiel doeken. Ook ligt er een rolletje pedaalemmerzakken voor de luieremmer. In de rechterlade liggen Olivia haar rompers. Dit zijn op de voorste twee rijen de maten die ze nu past. Achterin ligt een maatje groter. Zoals je kan zien mag ik die nog wel even gaan inslaan voor straks, haha! 

Dit was het dan, mijn commode tour. Ik vind deze indeling zelf super handig en heb eigenlijk alles wat ik nodig heb binnen handbereik. De kleertjes die Olivia aandoet, hang ik óf de avond van te voren aan het kapstokje óf dit doe ik in de ochtend voordat zij op het aankleedkussen ligt. 

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Shaniska. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.