Het tweede trimester

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 22:51

Een trimester waarin veel gebeurde. We kregen een geslachtsecho, de 20 weken echo, ik voelde ons kindje voor het eerst schoppen en we waren het eens geworden over de naam! Het begin van het tweede trimester verliep eigenlijk grotendeels hetzelfde als het eerste. Ziek, zwak en misselijk. Helaas pindakaas! Aangegeven bij de verloskundige maar het was een kwestie van afwachten of de kwaaltjes met de tijd minder werden.

De geslachtsecho.

Op 10 augustus hadden we een geslachtsecho en zouden we ontdekken of er een klein meisje of jongetje in mijn buik groeide. Oh, wat was dit spannend. Ook al maakte het natuurlijk niks uit! Bij de verloskundige moesten we even de andere kant op kijken, want wij wilden het geslacht bekend maken met onze lieve familie en vrienden om ons heen. We kregen een gesloten envelop mee en hebben deze bij een feestwinkel afgegeven. Hier zouden zij een grote ballon voor ons vullen met roze of blauwe confetti.

Vol spanning gingen mijn vriend en ik bij de ballon staan met een naald in onze handen.

Wij hadden een voorgevoel voor een meisje (alhoewel we beiden nog wel eens wisselden gaandeweg). Het moment dat we overladen werden met confetti was zo emotioneel. Of dat nou door de hormonen kwam of omdat het geslacht nu soort van definitief was.. who knows! Het werd een meisje, wauw! Zo blij en gelukkig waren we op dit moment.

Oh, en.. de dag na het doorprikken van de ballon verdween mijn misselijkheid meteen! Ik voelde me stukken beter en was ook weer wat actiever. Veel klusjes in huis gedaan, of tenminste.. niet ik.. maar mijn vriend. Die werd flink aan het werk gezet.

Op 26 augustus voelde ik ons meisje voor het eerst schoppen.

Dit was vrij onverwachts aangezien mijn placenta aan de voorkant lag en ik er dus nog niet op rekende. Het was een bijzonder moment! Net als het krijgen van de 20 weken echo.  Alle eerste keren in een zwangerschap zijn spannend en nieuw. Je bent onzeker en weet niet hoe alles verloopt daar in je buik. Je wil alles zo graag goed doen maar heel veel ligt buiten je eigen invloed. Blij en opgelucht konden we dan ook de 20 weken echo weer verlaten, want alles zag er goed uit! Ze had zelfs een welvarend buikje zei de verloskundige.

Gelukkiger kon je ons niet krijgen, op naar het 3e trimester!

 

Gender reveal, its a girl, babygirl, newborngirl, zwangerschap echo eerste kindje eerste zwangerschap derde trimester

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.