Wat neem ik mee in de vluchtkoffer?

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 22:51

Jeetje, ik vond het nog best lastig om de vluchtkoffer in te pakken en heb er dan ook wel eventjes over gedaan om uit te zoeken wat nou precies handig was om mee te nemen. Zo heb ik informatie ingewonnen bij vriendinnen die al bevallen waren, de verloskundige geraadpleegd en natuurlijk een vragenrondje uitgezet op Instagram. Wat daaruit voornamelijk als tips kwamen was:


- Warme sokken of sloffen;
- Lange telefoon oplader of verlengsnoer;
- Lippenbalsem;
- Waterflesje;
- Dextro of andere snoepjes met suiker;
- Warm vest;
- Makkelijke pyjama/bevalshirt met knoopjes aan de voorkant (in donkerblauw of zwart);
-  Zeep/shampoo om te douchen na de bevalling;
- Boterhamzakjes voor de kleding van de baby (kan je de maten opschrijven)


Er waren verder nog zo veel lijstjes op internet, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. En ik merkte dat ik niet de enige was.. Van een aantal andere vrouwen die zwanger waren kreeg ik de vraag om de tips te delen, dus bij deze! Wat er uiteindelijk in mijn tas is gegaan zie je hieronder. Wél moet ik daarbij zeggen dat ik natuurlijk nog niet bevallen ben en dus niet weet of ik iets essentieels mis of juist iets super onnodigs heb ingepakt, haha!


Voor toekomstige mama:
- Lang bevalshirt in donkerblauw met knoopjes aan de voorkant (Zeeman)
- Oma onderbroeken 😉 (Lidl)
- Dikke sokken (Zeeman)
- Joggingbroek voor wanneer we uit het geboortehuis komen (Lidl)
- T-shirt + vest
- Soort sportbeha’s / korte topjes
- Kraamverband + zoog kompressen
- Vaseline
- Douche spullen als shampoo, bril, lenzen, tandenborstel enzovoorts.


Kleding voor toekomstige papa:
- Zwembroek (aangezien ik graag in bad wil bevallen)
- Boxer
- T-shirt


Voor de mini:
- 2x kledingsetje maat 50 (romper, kruippakje, tuinpakje met shirt, sokjes, slofjes, mutsjes)
- 1x kledingsetje maat 56 (romper, kruippakje, sokjes, slofjes, mutsjes)
- Luiers + billendoekjes
- Hydrofiele doek
- Warm dekentje


Overige:
- Snacks als Snickers, Mars enzovoorts
- Flesjes water
- Zorgpas / verzekeringspas
- Paspoort
- Kleingeld
- Maxi Cosi staat in de auto met warme Meyco voetenzak


Dit was het wel een beetje! Mochten jullie nou nog tips of onmisbare items hebben, let me know in een reactie! Liefs, Shaniska. 


newborn girl babygirl baby vluchttas vluchtkoffer

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.