Kersverse ouders

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 22:49

Vandaag om 07:07 is onze Olivia precies 4 weken oud! In deze blog neem ik jullie mee in het avontuur van onze eerste vier weken als kersverse ouders. Dat het een heftige en intense periode zou worden, die je leven op zijn kop zou zetten, hadden wij al vernomen van onze collega’s, vrienden en familie. Niet alleen zijn deze afgelopen vier weken gevuld geweest met intens veel liefde en intens veel geluksmomentjes, maar kwamen ook frustratie, slaap te kort en een juiste balans vinden om de hoek kijken.

babygirl newborngirl kersverse ouders bevalling parents newborn

Toen de kraamzorg er was kwamen we nog wel aan slaap toe. Een ontbijtje? Stond iedere ochtend klaar. De was? Deze werd perfect gedaan, gevouwen en in stapeltjes klaar gelegd. Stofzuigen en de WC’s schoonmaken? Ook hiervoor hoefden wij niets te doen. Dat is nu wel anders kan ik je vertellen..

Ik ben absoluut geen ochtend mens maar wordt nu iedere ochtend aangekeken door twee grote blauwe kijkers of mama al mee naar beneden wilt, want Olivia is klaarwakker. Knot op me hoofd, badjas aan en hup naar beneden. Fles klaarmaken met één hand, want Olivia wegleggen? Ho maar, dan zet ze het op een krijsen. Als een zombie ga ik op de bank zitten met baby in mijn armen. Fles erin en TV aan. Wat heeft Netflix mij nog te bieden, aangezien ik in de laatste weken van mijn zwangerschap zo goed als alles al gezien had. Na zo een 40 minuten is ze klaar, maar absoluut nog niet moe.

Michael en ik hebben een systeem bedacht (nadat we gestopt waren met borstvoeding) om met het slaap te kort om te gaan. Normaliter is Michael in de avond pas rond 00:30 uur thuis van werk en dus ook zeker weten een avondmens. Hij geeft dan nu ook de fles rond 01:30 uur zodat ik kan blijven slapen en pas de volgende nacht/ochtend de fles hoef te geven. Hierdoor duik ik ’s avonds rond 23:00 in bed en kan dus flink wat uurtjes pakken. Michael gaat na het geven van de nachtfles naar bed, en die slaapt uit tot 11:00 uur.

Tot 11:00 ben ik dus nog steeds bezig met het vermaken van een wakkere baby. Af en toe in het wipstoeltje, af en toe in de box en af en toe in mama’s armen. Nog steeds loop ik in mijn pyjama met badjas, zit mijn mascara tot aan mijn kin en heb ik een warrige knot op mijn hoofd. Klokslag 11:00 uur doe ik de slaapkamer deur open, zet Olivia bij Michael neer en besteed wat tijd aan mezelf.

Ik word oprecht zo gelukkig van knuffelen met ons kleine meisje of het bekijken van al haar grappige/lieve/leuke gezichtsuitdrukkingen. Ze doet het onwijs goed en groeit goed, 3950 gram bij de controle op het consultatie bureau. Liefde voor haar en ons gezin groeit met de dag en elke dag leren we elkaar een beetje beter kennen.

newborngirl babygirl baby first weeks bevalling ouderschap moederschap

Maar oh, wat vliegt de tijd. En dan bedoel ik letterlijk dat je amper nog wat kan doen op een dag. Wil je op pad? Bedenk dan goed hoe laat je gaat en wat je allemaal mee moet nemen. Je huis opruimen, schoonmaken, avond eten koken, je haren wassen en make-up aanbrengen, ho maar. Dit moet je zorgvuldig tussen de huil-eet-aandacht buien door plannen.

En dan… die huilbuien, die immens verdrietige huilbuien. Die waardoor je je als mama (of papa) zo onwijs machteloos voelt. Ze heeft gegeten, ze heeft een schone luier, ze heeft liefde, knuffels en aandacht gekregen. Wat wil je nog meer lief meisje? In het begin waren dit voornamelijk de huilbuien als ze krampjes had. Gelukkig hebben we dit voor een groot gedeelte weten op te lossen door haar voeding te geven uit een andere fles (Dr. Brown), over te stappen op andere voeding (Hipp) en haar zo rechtop mogelijk te voeden én na de voeding nog minimaal 30 minuten rechtop te houden. Voor de andere huilbuien, die zo nu en dan nog wel eens komen opzetten, proberen we haar naar ons beste vermogen te troosten. Dit zijn de huilbuien waarvan het geluid nog zeker uren na blijft galmen in je hoofd, ook al is ze stil en ligt ze in bed te slapen.

Al met al, zijn het een pittige vier weken geweest die inderdaad ons leven volledig op zijn kop zette. Maar ik kan je met volle overtuiging vertellen, wat maakt het uit hoe het huis eruit ziet? Wat maakt het uit dat het niet opgeruimd of altijd schoon is, wat maakt het uit als ik met een warrige knot op mijn hoofd rondloop? Onze lieve, kleine Olivia is het allemaal waard. Ze is de liefde van ons leven en wij zijn hele trotse kersverse ouders! 

babygirl newborngirl kersverse ouders bevalling parents newborn

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.