Aloë Vera plantage Curaçao

Gepubliceerd op 16 april 2022 om 19:46

Aloe vera plantage curacao eiland farm

Een aantal dagen geleden zijn wij naar de Aloë Vera plantage op Curaçao geweest. Ik vond het persoonlijk een prachtige plek, waar het even lijkt alsof je op een heel nieuw gedeelte van Curaçao bent. Het voelde bijna een beetje als Zuid-Frankrijk. De plantage is niet heel groot maar wel de moeite waard om een bezoekje te brengen. Je mag zelf een (gratis) rondje lopen over het terrein waarbij je rode paaltjes kan volgen. Her en der wordt er een uitleg gegeven over verschillende bomen en uiteindelijk wordt er ook meer 'verteld' over Aloë Vera. Ook is er de mogelijkheid om een tour te doen met een guide die je alle uitleg zal geven. Wij hebben deze optie niet aangeboden gekregen. Op de website zie ik dan ook staan dat de tours enkel aangeboden worden om 10 of 11 uur 's ochtends. Wij waren er rond 14:00.  Volgens de website kost de tour 7 gulden. 

De Aloë Vera plantage zou ik bijna omschrijven als een hotspot van Curaçao, buiten alle stranden en lekkere restaurants om natuurlijk. De plantage biedt perfecte foto gelegenheden, het geeft een ander stukje Curaçao weer en je krijgt de mogelijkheid om de lokale ondernemer te steunen. 

Aloe vera plantage curacao eiland farm

Wij zijn ongeveer een uurtje aanwezig geweest inclusief het drinken van een drankje op het terras. Bij de Aloë Vera plantage kan je een drankje halen en deze nuttigen op het terras met uitzicht op de plantage. Verder is er ook een winkeltje waar allerlei producten verkocht worden, gemaakt van Aloë Vera. Het merk heet Curaloe. Ze verkopen verzorgingsproducten van lippenbalsem tot dagcrème. 

Ik hoop dat jullie mijn ervaring leuk vonden om te lezen. Ik zou zeggen, breng snel een bezoekje aan de Aloë Vera plantage op Curaçao. Oh en ik denk dat een betaalde tour de ervaring niet veel beter zal maken ;-) 

Aloe vera plantage curacao eiland farm

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.