Vliegen met twee baby's

Gepubliceerd op 22 januari 2022 om 02:03

Wauw, we made it! We zijn ondertussen al een dikke week op Curaçao en wat is het een rollercoaster geweest. Eindelijk komen we een beetje tot rust en aarden we op dit prachtige eiland. Het is oprecht een hele ervaring geweest. De tijd is voorbij gevlogen, zoals het wel vaker doet met jonge kinderen. Er kwamen allerlei emoties bij kijken de weken voor vertrek, maar we waren vooral heel erg blij als we iedere keer weer een hoofdstukje konden afsluiten. 

We hebben in de weken voor vertrek ons huis en twee auto's verkocht. Een groot deel van onze spullen verkocht en het andere deel naar de opslag gebracht. We hebben ongeveer 2 weken bij mijn ouders ingewoond en zijn uiteindelijk met 6 koffers deze kant op gevlogen. We vlogen met KLM en mét twee kindjes op schoot. Op het moment van online inchecken kwamen we erachter dat we NIET naast elkaar zaten. Oh my, hoe zouden we dat doen met een baby van 10 maanden en een dreumes van bijna 2?! Een 10 uur durende vlucht.. Ik schrok er oprecht een beetje van. Mijn vader werkt bij KLM en heeft geprobeerd om de stoelen tussen ons in (een rij van 4) te blokken. Het was een 50-50% kans dat de stoelen ook daadwerkelijk geblokt zouden blijven én wij dan 4(!) stoelen voor onszelf zouden hebben. Op hoop van zegen dus maar. 

Op 10 januari 2022 rond 08:30 vertrokken wij richting Schiphol. Het busje van mijn vader was flink volgeladen. Twee autostoeltjes, één buggy, vier koffers van 23KG, twee koffers van 10KG én dan nog alle handbagage. Op KLM vluchten mag je behoorlijk wat bagage meenemen, de autostoeltjes en buggy zijn sowieso gratis voor kindjes op de vlucht naar Curaçao. Verder hebben wij enkel 2 keer 23KG ruimbagage bijgeboekt i.v.m. de tijd die wij op het eiland blijven (16 maanden). 

De bagage afleveren ging vrij gemakkelijk. Aangezien de hoeveelheid en het feit dat er twee baby's mee waren, mochten wij bij de priority boarding staan. Dit ging vlot! De autostoeltjes werden gelabeld en moesten wij afleveren bij de special luggage balie. De buggy mocht mee tot aan de gate. Wij hebben de Easywalker XS buggy. Na het inchecken hebben wij met een loslopende dreumes en een baby in de kinderwagen op ons gemak een koffietje gehaald en zijn we richting de gate gelopen. Nog steeds in afwachting of wij nou daadwerkelijk 4 stoelen voor onszelf zouden hebben óf dat wij 2 mensen tussen ons in zouden hebben zitten. Waarbij we al meteen tegen elkaar zeiden dat we voorafgaand aan de vlucht maar alvast onze excuses moesten aanbieden aan ze ;-) Ik had overigens wel expres een dag vlucht geboekt aangezien ik het dan minder erg vind als de kindjes vervelend doen of moeten huilen. Al die mensen zouden immers thuis toch ook niet overdag slapen? 

Bij de gate aangekomen mochten wij weer meteen boarden. We liepen het vliegtuig in, borgen onze spulletjes op boven ons hoofd, en namen plaats. Beide op onze eigen stoel mét één baby op schoot. De stewardess kwam langs om de zwemvestjes te geven. We raakten aan de praat en zij zou wel even kijken of de stoelen tussen ons in nog vrij waren. Én, wat denk je?! Ze waren vrij! Oh, stiekem was ik wel een beetje blij. Er bleken ook nog eens 18 (!) baby's aan boord te zitten waardoor ik al helemaal dacht van ach.. als ze dan moeten huilen is het maar zo! 

De vlucht ging wel OK. Ik kan je vertellen, twee kindjes onder de twee.. dat is best pittig. Olivia heeft over de gehele vlucht maar 15 minuten geslapen. Verder hield ze zich wel aardig. Ze heeft niet gehuild maar werd wel wat opstandig. Gewoon veel koekjes, snoepjes én kadootjes geven die oma had ingepakt. Vooral de dikke foamstickers van Peppa Pig waren een hit. We hadden voor haar in een Trunki Ride On koffertje wat nieuw speelgoed gestopt. Ook was de Ipad mee met koptelefoon. De koptelefoon is niet veel gebruikt, hier was ze te bewegelijk voor. De Ipad hebben we dus maar gewoon met het geluid zachtjes aan aangezet. 

Logan was een ander verhaal. Die heeft in totaal ongeveer 1,5 uur geslapen (2x 45 minuten). Logan is een onwijs sterke en bewegelijke baby van 10 maanden die de wereld wil ontdekken. Die wil rondjes kruipen, aan een handje lopen en aandacht vragen. Hij klauterde over je heen, ging zijn zus pesten en was niet gemakkelijk om te kopen met crackers of koekjes. Michael en ik hebben Logan uiteindelijk ongeveer om het uur omgewisseld, zodat de ander even op adem kon komen met Olivia ;-) Waren wij even blij dat er geen mensen tussen ons in zaten! Dat zou een absolute hel geweest zijn HAHA! 

Maar, zoals ik deze blog begonnen ben ga ik hem ook weer eindigen. WE MADE IT. 

PS: laat je zeker niet weerhouden om een lange vlucht te nemen met jonge kindjes of baby's. Eenmaal aangekomen, een nachtje slapen en goed eten, ben je de vlucht zo weer vergeten! 

Liefs, Shaniska. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.