Wij gaan emigreren!

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 09:30

Hi daar! 

WIJ GAAN EMIGREREN NAAR CURACAO. Zo onwijs leuk, spannend en écht een mega avontuur. Vooral omdat wij dit gaan doen met twee kleine kindjes. In deze blog en in de vele die nog zullen volgen, zal ik jullie meenemen in de 'voorpret'. Ik zal beginnen bij het begin. Voor de zwangerschap van ons eerste kindje gingen wij minimaal 1 keer per jaar op vakantie naar Curaçao en oh, wat genoten wij van het heerlijke eiland, de mooie stranden en natuurlijk het stralende zonnetje. Zo vaak lagen we op het strand te dromen over hoe het zou zijn om hier te wonen en hoe dat er voor ons uit zou zien.

Toen ik eenmaal zwanger raakte van ons eerste kindje raakte deze droom een beetje op de achtergrond. Eenmaal zwanger van ons tweede kindje en onze dochter die 10 maanden oud was, gingen wij weer op vakantie naar het mooie eiland. Wat hebben we genoten! Olivia was gek op het strand en wij raakte weer aan de praat over DE DROOM. Ik was dus zwanger van ons tweede kindje waardoor ik niet heel makkelijk erover kon praten.  Ik denk letterlijk 2 of 3 dagen na de bevalling kwam ik bij Michael aanzetten met ''Hoe zat het met die droom?!''. 

We gaan DE DROOM gewoon werkelijkheid maken én we gaan dit zelfs nog ietsjes ''mooier'' doen dan we zelf ooit hadden kunnen dromen. Michael heeft namelijk 16 maanden (deels betaald en deels onbetaald) verlof gekregen van zijn werk. Dit betekend dan ook dat wij gewoon met zijn viertjes kunnen genieten van ons gezin. Dat we samen onze kinderen 16 maanden lang kunnen zien opgroeien en bloeien. We realiseren ons dat dit onwijs luxe is. We verwachten dat we ongeveer €500,- per maand uitbetaald zullen krijgen van Michael zijn werk. Overige specificaties met betrekking tot onze verwachte maandlasten als we op Curaçao zijn zal ik in een andere blog toelichten. 

Olivia zal 2 jaar zijn als we aankomen op Curaçao en Logan 10 maanden. DE ideale leeftijd om te emigreren voor 16 maanden. Beide kindjes zijn niet leerplichtig en hoeven niet naar school. Logan zal ergens in de eerste maanden dat wij op het eiland zijn leren lopen, wat maakt dat ze beide een stukje ''mobieler'' zijn. Wel komen er natuurlijk allerlei zaken bij die je moet regelen als je met een 10 maanden oude baby gaat emigreren. Waaronder bijvoorbeeld de 11 maanden en 14 maanden vaccinatie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit soort zaken helemaal goed gaan komen. In alle komende blogs zal ik jullie natuurlijk van alle zaken op de hoogte houden, het financiële gedeelte, wat de te verwachten kosten zijn, wat de daadwerkelijke kosten zijn, inpaklijst enzovoorts. 

We hebben de tickets geboekt. Zo onwijs gek om een ENKELTJE te boeken! MAAR, wij vertrekken op 10 januari 2022. Lijkt ver weg, is nog maar een half jaar! Nog een hoop te regelen en te doen. Ik zou het onwijs leuk vinden als jullie ons emigratie avontuur volgen. Niet alleen schrijf ik blogs maar deel ik ook informatie via Instagram en Youtube! 

Bedankt voor het lezen, en tot snel! 

Liefs, 
THE ELLEN FAMILY. 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.