Aloë Vera plantage Curaçao

Een aantal dagen geleden zijn wij naar de Aloë Vera plantage op Curaçao geweest. Ik vond het persoonlijk een prachtige plek, waar het even lijkt alsof je op een heel nieuw gedeelte van Curaçao bent. Het voelde bijna een beetje als Zuid-Frankrijk. De plantage is niet heel groot maar wel de moeite waard om een bezoekje te brengen. Je mag zelf een (gratis) rondje lopen over het terrein waarbij je rode paaltjes kan volgen. Her en der wordt er een uitleg gegeven over verschillende bomen en uiteindelijk wordt er ook meer 'verteld' over Aloë Vera. Ook is er de mogelijkheid om een tour te doen met een guide die je alle uitleg zal geven. Wij hebben deze optie niet aangeboden gekregen. Op de website zie ik dan ook staan dat de tours enkel aangeboden worden om 10 of 11 uur 's ochtends. Wij waren er rond 14:00.  Volgens de website kost de tour 7 gulden. De Aloë Vera plantage zou ik bijna omschrijven als een hotspot van Curaçao, buiten alle stranden en lekkere restaurants om natuurlijk. De plantage biedt perfecte foto gelegenheden, het geeft een ander stukje Curaçao weer en je krijgt de mogelijkheid om de lokale ondernemer te steunen. 

Lees meer »

Vliegen met twee baby's

Wauw, we made it! We zijn ondertussen al een dikke week op Curaçao en wat is het een rollercoaster geweest. Eindelijk komen we een beetje tot rust en aarden we op dit prachtige eiland. Het is oprecht een hele ervaring geweest. De tijd is voorbij gevlogen, zoals het wel vaker doet met jonge kinderen. Er kwamen allerlei emoties bij kijken de weken voor vertrek, maar we waren vooral heel erg blij als we iedere keer weer een hoofdstukje konden afsluiten. 

Lees meer »

Het financiële plaatje

Emigreren naar Curaçao én daar niet werken.. wat kost ons dat nou?! We zijn al meerdere malen op vakantie geweest naar Curaçao waardoor we bijvoorbeeld best een aardige inschatting kunnen maken van boodschappen, uit eten, stranden en andere uitjes. Natuurlijk zijn er ook veel kosten die we niet exact weten en we zullen moeten schatten.

Lees meer »

Wij gaan emigreren!

Hi daar! WIJ GAAN EMIGREREN NAAR CURACAO. Zo onwijs leuk, spannend en écht een mega avontuur. Vooral omdat wij dit gaan doen met twee kleine kindjes. In deze blog en in de vele die nog zullen volgen, zal ik jullie meenemen in de 'voorpret'. Ik zal beginnen bij het begin. Voor de zwangerschap van ons eerste kindje gingen wij minimaal 1 keer per jaar op vakantie naar Curaçao en oh, wat genoten wij van het heerlijke eiland, de mooie stranden en natuurlijk het stralende zonnetje. Zo vaak lagen we op het strand te dromen over hoe het zou zijn om hier te wonen en hoe dat er voor ons uit zou zien.

Lees meer »