Binnenkijken in de babykamer van Veerle

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 om 09:48

Hoi! Wat leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor Sproetjeshuis!

Mijn naam is Carmen (30) en ik woon samen met mijn partner Pascal en twee kindjes Mees (5) en Veerle (1) in een voormalige burgemeesterswoning op het mooie eiland Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland. Ik ben een echte huismus, dekentjes, kachel aan en lekker freubelen. Of dat nu knutselen met de kinderen is, creatief bezig zijn met het interieur of achter de naaimachine. Als het maar lekker thuis is ;) Ik werk tegenwoordig zelfs uit huis met een eigen webshop!

Ons huis is in 1917 gebouwd voor de burgemeester en is in de jaren erna eigendom geweest van notarissen. Ons huis staat hier in de omgeving dan ook bekend als 'het huis van de notaris'. Omdat het zo oud is en de laatste eigenaar er eigenlijk al 20 jaar niets aan had gedaan, was de verbouwing voor de babykamer nog best een klus! Er moest nieuw glas in, een nieuw plafond, isolatie en nieuwe wanden. Het gaf ons daarmee wel direct de mogelijkheid om het helemaal naar ons zin te maken. Ik vond flamingo's en zwanen heel leuk en uiteindelijk heeft Pascal de keuze gemaakt voor zwaantjes. Dat vond hij toch liever en eleganter voor zijn dochter.

 

Ik ben uitgegaan van een aantal items en van daaruit hebben we Veerles kamertje vormgegeven. Zo had ik de kast van Barts meubelen al jaren eerder gezien en altijd blijven onthouden. Die wilde ik graag! Het open middenstuk met haar rokjes vind ik zo schattig! De meubels had ik nog van haar grote broer. Het zijn een commode en ledikantje van Rivièra Maison. Schreeuwend duur natuurlijk, maar toen ik die eenmaal gezien had vond ik niets meer net zo mooi als dat. Uiteindelijk heb ik er ook nooit spijt van gehad dat we die aankoop hebben gedaan. Ik vind het nog altijd zo mooi!

Verder wilde ik heel graag het wiegje gebruiken. Dat wiegje stond hier op zolder toen we het huis kochten. Het is van de laatste eigenaar geweest en al zijn kinderen hebben erin gelegen. Het moet dus al zeker 60 jaar oud zijn! Ik vond het zo ontzettend zonde dat ze zo'n mooi familiestuk gewoon hadden laten staan, dat ik het graag een nieuw leven wilde geven. Ik heb de pootjes geverfd en mijn moeder heeft een hele lieve mevrouw gevonden die het opnieuw voor ons heeft bekleed.

Het kamertje moest lief en rustig zijn. We hebben best lang gezocht naar welke kleur roze de muren moesten krijgen. Het moest niet té roze zijn, maar wel duidelijk roze. Top natuurlijk met zo'n zwangere vrouw vol hormonen. Dan is niks goed genoeg. Tot ik met de kleurstalen van Histor in mijn handen stond en de kleur 'magnolia' zag. Hij was subtiel lichtroze en wij hebben in de tuin, onder haar slaapkamerraam een heel grote magnolia staan. Dat moést gewoon zo zijn! De crèmekleurige hemel en gordijnen maken dat het niet té roze werd.

 

Ik vind het sowieso heel belangrijk dat een babykamer veel persoonlijke elementen bevat. Dicht bij jezelf blijven geeft volgens mij het meest warme gevoel. Het schilderijtje op de plank heeft bijvoorbeeld haar grote broer gemaakt voor haar kamertje toen ik nog zwanger was. De geboorteposter is van VillaPluis, die ook haar geboortekaartje helemaal naar mijn wensen gemaakt heeft. En ik heb echt alleen dingetjes gekocht die ik mooi vond zonder te kijken naar wat 'in' is.

Ik ben dol op haar hobbelzwaan van babyperfect.nl! En zelfs haar grote broer wil er stiekem steeds nog op zitten. De grote knuffelzwaan heeft Pascal voor haar uitgezocht. Hij is van Doudou en ze heeft hem ook in het klein. Ze hebben zulke lieve knuffels en pantoffeltjes!

Omdat onze plafonds heel hoog zijn, zijn de muren voor je gevoel al snel kaal. Dit hebben we opgelost met muurstickers van pioenrozen via Etsy en mooie houten plankjes en accesoires aan de muur. Uiteraard komt haar strikkenhanger uit mijn eigen webshop en  het mooie cirkeltje met viltbloemen is van Rosadeco. Vilten decoraties geven een warme, lieve uitstraling. Er staat dan ook een vaasje van Kidsdepot op de plank en de vilten hanger boven haar bed en aan de plank zijn van Poppaa.

We kwamen er al snel achter, dat we de commode maar weinig gebruikten. Met Mees erbij was het veel handiger haar gewoon beneden op de bank te verschonen en aankleden. Anders wilde Mees steeds mee naar boven, ook als hij lekker aan het spelen was. We hebben de commode toen vervangen door het lieve bankje. Zo is alles in haar kamerje functioneel en heel ruimtelijk.

We zijn nog steeds verliefd op haar kamertje en ik durf te zeggen dat ik het misschien wel de fijnste ruimte vind in ons huis!

 

Liefs! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.