Binnenkijken in de babykamer van Anna

Gepubliceerd op 16 juli 2020 om 10:10

 

Hi! Ik ben Danielle en samen met Domenico, Anna Victoria en teckeltje Mia woon ik in Eindhoven. Wij vinden het heerlijk om onze tijd thuis door te brengen met ons gezin, maar kunnen ook erg genieten van vrienden, uitjes en vakanties. Vandaag neem ik je mee naar de slaapkamer van Anna. Wij kozen bewust voor de kleinste van de twee beschikbare slaapkamers, omdat ik anders dubbel zo veel geld uit zou gaan geven aan aankleding. Dit vonden wij niet nodig, zeker omdat een baby helemaal niet zo veel nodig heeft op zijn of haar slaapkamer in de eerste jaren.

 

Al voor ik wist dat onze baby een meisje was, bracht ik heel wat uren door op Pinterest om inspiratie op te doen. Ik keek ook veel in de reclamefolders die ik met de post kreeg, maar ik merkte al snel dat mijn voorkeur niet bij zo’n soort babykamer lag. Ik ben dan ook niet bij babywinkels gaan kijken naar de voorbeeldkamertjes met meubels. Voor beide geslachten had ik wel al een idee in mijn hoofd en na de pretecho met de geslachtsbepaling kon ik eindelijk beginnen. Ik wilde de meubels in neutrale kleuren, zodat dit eventueel nog hergebruikt kan worden voor een tweede kindje, dus ik koos voor wit. Daarbij wilde ik graag neutrale tinten gebruiken met een ‘touch of pink’. Ik ben een beetje doorgeslagen met het roze, dus het is uiteindelijk meer wit met roze en een ‘touch of neutral’ geworden.

Ik hou van meubels zonder poespas. Het moest bijvoorbeeld niet heel klassiek worden of hypermodern. En ik wilde niet de hoofdprijs betalen, aangezien de komst van een baby al heel wat kosten meebrengt. Zo wist ik al vrij snel dat ik het ledikantje Sundvik van de Ikea wilde, met de kast Hemnes. Helaas is Anna’s kamertje zo ingedeeld dat er geen kledingkast past, dus hebben wij gekozen voor twee stangen Mulig, waar we haar kleding aan kunnen hangen.

 

Met 20 weken zijn wij aan het kamertje begonnen en vanaf dat moment heb ik overal waar ik kwam mijn ogen open gehouden voor leuke accessoires. Ze komen dan ook van allerlei winkels. De meest bijzondere hangt er pas sinds kort. Dit is een wandhanger, gemaakt van klei waar Anna haar handje in heeft gedrukt. Ik ben ook nog steeds erg blij met alles wat ik van Little Dutch heb gekocht. Ik was vanaf het eerste moment verliefd op de kleuren en heb gelijk van alles ingeslagen. Ik vind het heerlijk als alles matcht qua kleur.

 

Mijn styling tips wat betreft de babykamer is werk van groot naar klein. Koop eerst de meubels en ga dan aanvullen met accessoires. Ik houd zelf niet van te veel kleuren door elkaar, dus mijn tip is dan ook nog: denk van tevoren na welke kleuren of kleurthema’s je wilt gebruiken en kijk of deze bij elkaar passen en ga niet zomaar wat kopen.

Groetjes Danielle. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.