Binnenkijken in de babykamer van Saar Noé

Gepubliceerd op 15 mei 2020 om 13:30

Hallo daar!
Mijn naam is Roxanne, 27 jaar en woon samen met Bart (ook wel bekend als mister B) in het noorden van het land. Afgelopen december kwam daar onze kleine kruimel Saar Noé bij. Ook hebben we nog een poezenkind rondlopen die Luna heet. Naast mijn job in de retail en het mama zijn heb ik een passie voor wonen & interieur.

Ons dochtertje Saar is afgelopen december geboren. Voordat ik 24 weken zwanger was hadden we de babykamer al zo goed als af. Ik ben groot fan van neutrale en lichte tinten in het interieur (ik ben allergisch voor kleur, haha). Deze neutrale tinten vind je in ons hele huis terug en kon daarom ook niet ontbreken in de babykamer. Voor de circkel op de muur achter de commode en de lambrisering rondom het ledikant gebruikten wij de kleur 'seafoam' van Flexa. Een makkelijk te combineren kleur, fris, licht en niet te schreeuwerig. Voor de rest is de basis wit.

 

Twee jaar voordat ik zwanger raakte kwam ik op Pinterest een naturel babykamertje tegen, met voor mij dé perfecte uitstraling! Zoals dat gaat heb ik dat plaatje opgeslagen met de achterliggende gedachte het plaatje ooit wel weer eens te gebruiken. Toen we ontdekten dat ik in verwachting was, hoefde ik dus ook niet lang na te denken over de keuze voor de babykamer/meubeltjes. Mijn hart ging nog steeds sneller kloppen van het opgeslagen babykamertje. Dit babykamertje is van het merk 'Petit Amelie' en is wit met prachtige houten pootjes. We kozen voor de complete set. Commode, kledingkast en het ledikant. Het ledikant bestelden we expres in een grotere variant (70×140) zodat dit tegen de tijd dat het nodig is, omgebouwd kan worden naar peuter bedje.

Om het kamertje extra aan te kleden kozen we voor de welbekende IKEA kruidenrekjes, om daar met leuke accessoires het kamertje af te maken. Waar ik echt helemaal weg van ben is de 1 meter hoge Nijntje lamp naast Saar haar bed. Niet alleen omdat dit een marktplaatsgelukje is maar ook omdat dit zó goed in het kamertje past. En zeg nou zelf wie houdt er niet van Nijntje? Niet alleen Nijntje is een marktplaats vondst ook de leuke mandjes op de kledingkast kocht ik via marktplaats, net zoals de schommelstoel en het jute kleedje eronder. Bij de webshop van 'Bybazz' bestelde ik de messing maanslinger en het zeegras mandje die aan het rekje hangt.

 

Heb je de leuke mobiel al boven het ledikantje gespot? Die is van het merk 'yabadabadoo' een leuk merkje met fantastisch houten kinderspeelgoed. Op de muur boven het ledikant staat de tekst 'lekker sliepe, lekker koese' (betekend lekker slapen in het Fries) dit zei mijn moeder altijd tegen ons als kind als ze ons naar bed bracht, ik zeg dit ook altijd tegen Saar. De tekst geeft het kamertje echt een persoonlijke touch.

 


Als tip zou ik elke mommy to be willen aanraden niet alles nieuw te kopen. Een kindje op komst is natuurlijk al een dure aangelegenheid. Speur eens voor leuke spullen bij de kringloop, marktplaats of vraag mensen in je omgeving of je iets van ze kunt overnemen. Op die manier kan je het kamertje naar eigen smaak maar wél budgetproof inrichten!


Leuk dat je mijn blog over Saar haar kamer hebt gelezen!

Liefs, Roxanne.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.