Binnenkijken in de babykamer van Mads

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 19:00

Tijdens mijn zwangerschap wist ik het zeker: wij krijgen hoe dan ook een meisje. Ik wist het, alles in mij wist het zeker. Een meisje dat paste echt bij ons. Ik moest dan ook heel hard lachen om mezelf tijdens de 20-weken echo. Lag ik daar hoor: '' Nou mevrouw Wolf, gefeliciteerd! Het is een jongen''. Een jongen?! Even schakelen, dat was het zeker. Maar we waren alsnog in de wolken van het krijgen van een zoon. Feit was wel dat ik al duizend keer een babykamer in mijn hoofd had geprojecteerd, maar je snapt wel, een echte meisjeskamer. 

Tja, het zou natuurlijk een beetje gek zijn om deze kamer alsnog te maken voor onze zoon. Ik gooide alle ideeen overboord, zocht alle Pinterest plaatjes af opzoek naar een droom-jongens-kamer. Eigenlijk lukte het maar niet om de ''perfecte'' kamer te vinden. Ik besloot mijn meisjes-kamer-idee om te zetten naar de jongensversie. Ik hou van praktisch en van een echte babykamer. Ik vind veel kamers te gestyled, waardoor ze niet meer overkomen als gezellige babykamer maar als een kille ''VT-wonen'' omgeving. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op VT-Wonen maar het moet wel een babykamer blijven. 

De kleur was voor mij niet lastig te bepalen. Ik had bij een meisje gekozen voor oudroze, dus zou het nu oudblauw worden. Ik hoor je denken. Bestaat dat ook? Jazeker! En ik ben verliefd op die kleur! Ook kocht ik een leuk behang met bolletjes in deze kleur, gecombineerd met goud en cognacbruine stippen. Toen de basis af was (met 22 weken) gingen we opzoek naar de meubels. 

Zoals ik hierboven al zei houd ik van praktisch. En ik zal geen echte Hollander zijn als ik niet een tikkeltje gierig zou zijn. Eenmaal aangekomen bij de grootste babywinkel van Nederland, kwam ik tot de conclusie dat ik geen enkele babykamer geweldig vond. En als we een geweldige hadden gevonden was dit helaas ook terug te zien in  de prijs. Dus hebben we onze eigen babymeubels gecreëerd met behulp van Pinterest. Het is een IKEA commode en kledingkast geworden, gestyled met cognac leren handgrepen waarvan de kleur weer leuk terugkomt in het behang. Het ledikantje is niet van dezelfde serie, maar past er wel goed bij. 

Om de kamer meer sfeer en warmte te geven hebben we gekozen voor mooie overgordijnen. Hierachter hangt een wit verduisterend rolgordijn. De accessoires op de kamer zijn vrijwel allemaal van hout, goud of zwart/wit. Maar een babykamer zou geen babykamer zijn als er af en toe niet iets van van kleur tussendoor glipt. En dat vind ik helemaal prima! 

Mads slaapt voorlopig nog in de wieg. In deze wieg heb ik zelf ook ooit gelegen. Echt een ouderwets wiegje! Niet modebewust maar wel zó leuk! 

 

Wat & Waar?
Ledikant : babypark
Commode : Ikea
Kast : Ikea
Kleed : Leenbakker
Lamp : Xenos
Gordijnen : Leenbakker
Handgrepen : Wolkedewietje
Krijtbord : Kringloop

Ik hoop dat jullie het leuk vonden in binnen te kijken in onze babykamer! 

Heel veel liefs, Eline. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Stefanie
2 jaar geleden

Heel leuk Eline!!