Binnenkijken in de babykamer van Berend

Gepubliceerd op 17 april 2020 om 09:00

Hoi! 

Mijn naam is Liselot en ik ben 27 jaar. Samen met mijn vriend, zoontje en kat woon ik in een appartement in de randstad. Mijn grote uit de hand gelopen hobby is binnenhuisstyling en dan vooral met tweedehands materialen en producten. Het liefst struin ik rommelmarkten, Marktplaats en kringloopwinkels af op zoek naar pareltjes. Het was dan ook te verwachten dat toen ik zwanger bleek te zijn, ik mijn zinnen had gezet op een vintage babykamertje. Eindelijk mocht ik van mijzelf leuke tweedehands hands spulletjes kopen voor een babykamer. Al jaren kwam ik spulletjes tegen maar heb mij altijd (op 1 krat hebbedingetjes na) ingehouden. Anders hadden we echt een storagebox moeten huren, haha!

Na de positieve test kon het shoppen pas echt beginnen. De kringloop in het naastgelegen dorp verkocht een rotan wiegje. Hij scheen daar al lang te staan voor maar 20 euro! Het had zelfs nog oude boeren bekleding. De dame in de kringloop was zo verrast dat wij interesse hadden dat we 'm ook nog eens voor de helft meekregen. Het bleek een familiewieg te zijn geweest van een van haar collega's. Tijdens de aankoop hebben we echt 80 keer om ons heen moeten kijken of er geen bekenden waren want de test was pas net droog. Mijn zwangerschap was voor iedereen nog strikt geheim. Het wiegje is inmiddels voorzien van een zelf genaaid lichtgrijs hemeltje en een fris nieuw matrasje. Al snel volgde de rest van de inrichting.


 

De commode is een kastje geweest van mijn vader uit zijn studententijd. De antieke grote kast komt voor 100 euro van Marktplaats ergens uit het oosten van het land. Het vervoer was bijna duurder dan de kast. De commode en de kast heb ik in dezelfde kleur grijs geverfd. De commode heeft ook nieuwe greepjes gekregen. Beide zijn inmiddels goed gevuld met o.a. (je raadt het al) vintage kleertjes.

 

Op zijn kamertje hangen ook pluche dierenkoppen van de kringloop en Action. Iedereen heeft deze, maarja de rest van het kamertje is uniek genoeg! Onder de dierenkoppen hangt een, van de rommelmarkt afkomstige, voor de helft zwartgeverfde oude letterbak. Als kraamcadeautje hebben wij iedereen gevraagd zelf een vakje te vullen met iets unieks wat resulteerde in een gevulde letterbak met persoonlijke beeldjes en mini foto's van dierbaren. Ook heb ik hier zijn navelklem, polsbandje uit het ziekenhuis en eerste echofoto in geplakt. Er zijn nog vakjes leeg dus wie weet wat voor dierbare herinneringen er nog bijkomen.

 

Het kapstokje boven de commode komt van mijn oom. Wij mochten deze overnemen met de belofte deze niet te verven. Hij heeft hem tweedehands gevonden ooit (struinen zit in de familie). Deze is op 1 cm na precies dezelfde breedte als de commode. Perfecte match dus. In het kamertje vindt je nog 2 kapstokken, zowel de verroeste kapstok met gele bolletjes als de lange rode kapstok, komen van onze vakantie in Frankrijk waar wij deze vonden op een vide grenier. De rode robuuste kapstok bleek volgens de verkoper afkomstig te zijn uit een gesloopte peuterschool. Ik hou van spullen met een verhaal. Vanwege de kwaliteit, tijdloosheid en vormgeving zal ik deze kapstok nooit wegdoen. Zelfs op een puberkamer zal hij niet misstaan. De kapstok hangt vlak boven de gouden lambrisering. Deze is gemaakt van goudbehang en houten lijstdelen (goud gespoten). Beide komen ze Hornbach vandaan.

 

We hebben besloten de basis van het kamertje neutraal te houden met oog op de toekomst. Tot slot de gouden luchtballonnen boven zijn wiegje. Deze werden in 2018 bij Action in felle kleuren verkocht als tuindeco. Ik heb ze goud gespoten en er knuffeltjes in gedaan. De babykamer is een mix van vintage, chique en jungle. Ik ben er erg blij mee en de kleine ook! Stiekem fantaseer ik alweer over hoe ik zijn peuterkamertje wil gaan inrichten maar nu is het samen genieten van al het moois wat zijn babykamertje te bieden heeft.

Liefs Liselot


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.