3 favoriete babyhapjes

Gepubliceerd op 12 juli 2020 om 10:58

Ik vind het heel leuk om te zien en ervaren wat Olivia een lekker hapje vind of niet. Er zijn verschillende soorten groenten die niet in de smaak vielen hier, zoals bloemkool. Dit eet ze dan ook echt niet op terwijl ze normaal gesproken zo 100 gram weg eet 's avonds. Wij zijn met vier maanden begonnen met het geven van hapjes. Olivia liet duidelijk merken hieraan toe te zijn. Ik deed hier niet zo heel moeilijkin en gaf dan ook groente en fruit door elkaar. Hield er niet echt een bepaalde structuur in aan. Op dit moment eet ze rond 10 á 11 uur in de ochtend een fruithapje, tussen de middag een broodje en 's avonds een groentehapje. 

Er zijn drie groentehapjes die er uitblinken voor Olivia en waarvan ze elke keer eigenlijk nog wel meer wil eten dan die 100 gram die ik aanbiedt. Zie hieronder voor de 'receptjes'.  PS. Ik ben geen chef kok en doe ook maar wat :-P

Babyhapjes, eerste hapjes, groentehapje

1. Ingrediënten:
1 aubergine
1 courgette
1 aardappel
1 eetlepel pindakaas

Bereidingswijze:
Kook de courgette, aubergine en aardappel in kleine stukjes tot deze gaar is. Giet de groenten af en pureren maar! Vergeet de eetlepel pindakaas niet toe te voegen. 

Wil jij nog geen aardappel toevoegen? Dan kan je deze natuurlijk gewoon weglaten. 

Babyhapjes, eerste hapjes, groentehapje

2. Ingrediënten:

1 pastinaak
1 zoete aardappel
1 gele paprika

Bereidingswijze
Kook de pastinaak, zoete aardappel en gele paprika in kleine stukjes tot deze gaar is. Giet de groenten af en pureren maar! Eventueel kan je wat kookvocht toevoegen bij de hapjes om ze wat smeuïger te maken. 

3. Ingrediënten:
1 zoete aardappel
1 wortel
Witte rijst

Bereidingswijze
Kook de zoete aardappel en wortel in kleine stukjes tot deze gaar is. Kook de rijst in een aparte pan ook tot deze gaar is. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk van jezelf. Zeker aangezien je in het begin je kindje misschien niet te veel hiervan wil geven. Pureer alles door elkaar en voeg voldoende water toe zodat alles glad gepureerd is. 

Babyhapjes, eerste hapjes, groentehapje

Ik bewaar de hapjes in handige bakjes die bij ons precies in de vriezer lade passen, die normaal bedoeld is voor ijsblokjes. De bakjes zijn geschikt voor 0,25L (XENOS) en kunnen dus voorlopig nog wel even mee.

Hebben jullie nog leuke recepten tips voor mij? 

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Shaniska.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.