Het misbare baby uitzet lijstje

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 22:49

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een heleboel uitzet lijstjes bekeken met items die je moést aanschaffen voordat de baby kwam. Op iedere website stonden verschillende dingen. Zo vertelde het ene lijstje me dat je niet veel kleding in maat 50 nodig had en het andere lijstje dat hydrofiel doeken onmisbaar zijn. Nu Olivia al weer 6 weken bij ons is kom ik erachter dat iedere baby en ieder kersverse gezin anders is, en zo dus ook ieder lijstje.

Het babybadje met standaard, iets wat in bijna ieder lijstje wel voorkomt. Bij het aanschaffen hiervan heb ik natuurlijk nooit gedacht aan de hoogte van de standaard. Met mijn schamele 1.54 cm is de standaard dus ook veel te hoog en heb ik een krukje nodig om Olivia in dit badje te krijgen. Ook vind ik het vrij lastig om het badje te vullen met warm water zonder dat ik zwaar hoef te tillen. Je kan je voorstellen dat dit badje dus al snel in de hoek van de kamer belandde en wij een andere oplossing bedachten. Olivia gaat namelijk heerlijk douchen met papa!

Iedereen die ik sprak of spreek is lyrisch over hydrofiel doeken. Ik vraag me oprecht af waarvoor je ze gebruikt? Please, let me know in the comments! Mijn kast is gevuld met zo een 15 hydrofiel doeken in alle soorten en maten. En toch, gebruik ik er maar eentje. Een XL variant om Olivia mee af te drogen na het douchen.

En dan die leuke, schattige, kleurrijke en vooral dure aankleedkussenhoezen. In mijn beleving wordt je altijd alleen gewaarschuwd voor ‘wildplassen’ als je een jongetje krijgt. Ik dacht dus ook echt dat er wat mis was toen onze kleine meid bij iedere verschoonbeurt een plasje liet lopen. Sta je dan, om 4 uur ’s nachts het aankleedkussenhoes, welke drijfnat geworden is, te vervangen (oh, en natuurlijk haar kleding ook). Ik was dus ook heel blij dat ik maar één interieurproof hoes had gekocht en de rest gewoon standaard witte. Ondertussen mijn lesje wel geleerd en wordt er nu snel een schone luier onder haar billen geschoven.  

De inbakerdoek. Schaf deze pas aan als je je baby eenmaal hebt. De onze wordt namelijk woest zodra ik haar armen in ga wikkelen en zet het na zo een vijf minuten op standje krijsen. 

En dan zijn er natuurlijk nog wat kleine dingetjes waarvan ik ze tot op heden niet heb gebruikt. Neem bijvoorbeeld het nagelvijltje, babyborsteltje (Olivia heeft zo goed als geen haar haha), speelgoed en de badthermometer.

Zoals ik aan het begin van deze blog al zei is iedere baby, ieder gezin en dus ook ieder lijstje anders! Ik hoop dat jullie het toch leuk vonden om te lezen wat ik zeker niet had hoeven aanschaffen.  

 

Liefs, Shaniska.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.