De 10 meest irritante dingen die mannen doen zodra de baby er is..

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 22:45

Uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat Nederlandse vrouwen dagelijks 4 uur en 14 minuten aan onbetaald werk spenderen zoals het zorgen voor de kinderen en huishoudelijke klussen. Mannen zijn daar dagelijks 2 uur en 25 minuten mee bezig.

 

Olivia is nu bijna 10 weken bij ons en natuurlijk lopen wij als gezin tegen bepaalde dingen aan. Waaronder irritaties van mij naar mijn vriend toe (en natuurlijk vice versa, maar daar gaat deze blog niet over haha). Tijdens mijn zwangerschap heb ik een cursus zwangerschapsgym gedaan en hierbij een paar hele leuke meiden leren kennen die ondertussen allemaal bevallen zijn van prachtige zoons of dochters. Ook heb ik op Instagram een paar meiden leren kennen die tegelijkertijd zwanger waren en ook bevallen zijn. Nu kon ik het niet laten om contact op te nemen en de vraag te stellen. De vraag of ook deze vrouwen irritaties hadden richting hun partners omtrent de zorg voor hun kleintjes. Daar kwamen verrassend genoeg heel veel vergelijkbare dingen uit en het leek mij natuurlijk hartstikke leuk en interessant om deze te verzamelen en in een blog te verwerken!

 

Heel veel leesplezier en ik ben benieuwd of jullie dit als mama’s ook herkennen. Laat je het weten in een reactie onder deze blog?

 

1. Een eeuwigheid over het klaarmaken van de fles doen. Natuurlijk hiervoor twee handen nodig hebben zodat de kleine lekker door blijft krijsen en iedereen in het huis wakker wordt.

 

2. De vieze luiers, na het verschonen, belanden op de een of andere manier nooit, maar dan ook echt nooit, in de luieremmer. De luiers liggen altijd open en bloot op de commode of andere plekken. Heerlijk, als je daarna het perfect gestylde kamertje komt binnenlopen en een walm van poep/plas geur je tegemoet komt. Why? Please tell me why?

 

3. Veel wilder en ruiger met je pasgeboren baby omgaan dan dat jij zelf doet. ‘’Lieverd, het is een baby. Rustig aan’’.

 

4. Denken dat de vrouw het maar makkelijk heeft. De hele dag thuis zijn en niets doen. Terwijl in werkelijkheid je baby middenin een sprong zit en de drie H’s (huilerigheid, hangerigheid en humeurigheid) maximaal uitvoert. Vervolgens als man zijnde thuiskomen van werk, of op een vrije dag, denken dat die kan doen en laten wat hij wil. Hij werkt toch? Totaal niet meer terug denken aan de prestatie die jij geleverd heb om überhaupt dit minimensje op de wereld te zetten en dat je daarom verlof hebt!

 

5. Als je kleintje overstuur is tijdens het aankleden de negeerstand aanzetten en doorgaan. Terwijl als je wat woordjes zegt het allemaal OK is. Geen geschreeuw, geen gehuil. Hoe makkelijk kan het zijn.

 

6. Eindelijk, het is je gelukt om dat kleine monster in slaap te krijgen midden op de dag. Je bedenkt zelf dat je even snel naar het dorp/stad kan gaan want je moet nog wat boodschappen halen. Je partner is immers toch thuis, dus die kan wel een oogje in het zeil houden toch? TOCH?! Met wat mokken en zeuren (want hij is andere dingen aan het doen) stemt die in. En je raad het nooit. Je bent nog geen 20 minuten weg of je wordt gebeld. ‘’De baby is wakker. Wat moet ik doen?’’.

 

7. Het bakje of pakje van de billendoekjes open laten staan na het verschonen zodat je de keer erna eerst 4 doekjes eruit moet trekken omdat deze compleet uitgedroogd zijn. Doe het gewoon dicht!

 

8. Er gaat niets boven een heerlijke wandeling maken door het bos met de baby in de kinderwagen. Maar waarom moet de kinderwagen daarna de woonkamer ingereden worden met die vieze prutwielen? Om vervolgens als je er wat van zegt te horen te krijgen; ‘’ maar daar staat de kinderwagen toch altijd?’’. Ja schat, als hij schoon is wel ja -pakt ondertussen geïrriteerd de stofzuiger-.

 

9. Het komt niet vaak voor, maar soms moet je partner de baby omkleden. Hij/zij heeft gespuugd, jij bent ’s ochtends even bezig of om welke andere reden dan ook. Wanneer je dan als moeder geen setje kleding klaar hebt liggen komt je kleintje als een ware kermis attractie naar beneden. Een geel broekje met knalroze shirtje, groen rompertje en blauwe sokken. Hallo daar knapperd.  

 

10. Je kent het wel, je hebt je baby de fles gegeven, een boertje gelaten en het is tijd om te ‘’spelen’’. Je partner vind dit hartstikke leuk en doet gekke bekken trekken, ruige kunstjes en andere dingen om de baby te vermaken. 10 minuten later heeft je partner de baby in zijn handen en komt naar jou toe gelopen met uitgestrekte armen. HET heeft gepoept. Én of jij het even wil verschonen…

 

Dit waren ze! De 10 meest irritante dingen die papa’s doen zodra de baby er is. Wie weet, ondervraag ik binnenkort wel wat papa’s om zo ook een lijstje te maken met de 10 meest irritante dingen die mama’s doen zodra de baby er is. En natuurlijk, zijn papa’s ook de allerbeste, allerleukste, allerknapste en allersterkste in ons leven en kunnen we niet zonder ze!

 

Liefs, Shaniska

Wanneer Olivia bij papa is versus wanneer Olivia met mama is. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.