Favoriete regenlaarsjes

Oh kijk dit koppie en outfitje van Olivia nou! Je ziet DE favoriete regenlaarsjes van Olivia al overduidelijk op de foto hierboven. De laarsjes zijn van het merk Bergstein en te krijgen in allerlei leuke kleurtjes, zoals knalgeel, roze, blauw of groen. Wij hebben de laarsjes van Elferink schoenen gekregen en zijn er echt onwijs blij mee. 

Lees meer »

Geen speen voor mijn baby van 4 maanden

De titel van deze blog is misschien een beetje misleidend want ik ben absoluut geen tegenstander van baby's of kindjes die een speen krijgen. Echter heb ik wel de speen cold turkey weggehaald bij mijn baby'tje van 4,5 maand oud. En daar heb ik eigenlijk maar één reden voor gehad en dat is dat ik er 10 tot 20 keer per nacht uit moest om enkel de speen terug te stoppen. Zoals iedere moeder wel weet, breken slapeloze nachten je op een gegeven moment echt op en ben je het helemaal zat! Ik kwam op de Instagram pagina van Snuggles and dreams terecht en hierop zag ik dat deze mama ook de speen cold turkey had weggehaald bij haar baby van 4 maanden oud. Ik heb wat research gedaan naar de waarom en las dat een baby van die leeftijd de speen binnen 48 uur vergeet. Dat de zuigbehoefte al onwijs is afgenomen met 4 maanden én dat als je wel doorgaat met het aanbieden van de speen het een stuk lastiger wordt om deze naderhand nog weg te halen. Kindjes krijgen er vaak (net zoals met bijvoorbeeld een knuffel) een emotionele band mee of raken zelfs soort van 'verslaafd' aan een speentje. Een aantal dagen geleden ben ik dus begonnen met het niet meer aanbieden van een speentje. Natuurlijk vond ik dit onwijs spannend en was ik bang dat Logan niet zou gaan slapen. Vandaar dat ik er in de ochtend mee ben begonnen en 2 dagen ingepland had waarbij ik verder niets op de planning had staan. En eigenlijk ben ik blij verrast met het resultaat. In de ochtend ging Logan eigenlijk vrij makkelijk slapen en heeft hij niet gehuild. Wel had hij al een goede slaap associatie met zijn eigen ledikantje, slaapzak en white noise op de achtergrond. Wat denk ik onwijs heeft meegeholpen met het weghalen van het speentje. 

Lees meer »

Kado tips voor een 1 jarige!

Jeetje, het is al bijna weer zover. Olivia wordt bijna 1 jaar! Daar gaat ze, mijn lieve kleine baby wordt een dreumes. Zo gek om er een andere titel aan te geven. Maar hey, nog drie maanden en er komt weer een nieuwe baby in ons leven! Net zoals vele van jullie vond ik het lastig om kado tips voor een 1 jarige te bedenken. Ik ben dus al een aantal weken in mijn telefoon een lijstje aan het bijhouden met items die me leuk lijken voor Olivia, of items die ik mis. Benieuwd naar mijn lijstje/kado tips? Lees dan snel verder! 1. Een herinneringskist met het geboortekaartje erop gedrukt. Dit is natuurlijk niet perse een kado waar je kleintje direct gebruik van kan maken, máár wel écht heel erg leuk voor later. Alle belangrijke en dierbare items kunnen hierin op 1 plek bewaard worden. 2. Badspeelgoed. Ik merk zelf dat ik enkel twee Tupperware bakjes in de douche cabine heb liggen waarmee Olivia kan spelen. Leuk badspeelgoed is dus zeker een aanrader! Wat mij voor onder de douche heel handig lijkt, zijn bijvoorbeeld van die foam letters die op de wand blijven plakken. 

Lees meer »

3 favoriete babyhapjes

Ik vind het heel leuk om te zien en ervaren wat Olivia een lekker hapje vind of niet. Er zijn verschillende soorten groenten die niet in de smaak vielen hier, zoals bloemkool. Dit eet ze dan ook echt niet op terwijl ze normaal gesproken zo 100 gram weg eet 's avonds. Wij zijn met vier maanden begonnen met het geven van hapjes. Olivia liet duidelijk merken hieraan toe te zijn. Ik deed hier niet zo heel moeilijkin en gaf dan ook groente en fruit door elkaar. Hield er niet echt een bepaalde structuur in aan. Op dit moment eet ze rond 10 á 11 uur in de ochtend een fruithapje, tussen de middag een broodje en 's avonds een groentehapje. Er zijn drie groentehapjes die er uitblinken voor Olivia en waarvan ze elke keer eigenlijk nog wel meer wil eten dan die 100 gram die ik aanbiedt. Zie hieronder voor de 'receptjes'.  PS. Ik ben geen chef kok en doe ook maar wat :-P

Lees meer »

Hippe zomer items voor een jongen onder de €15,-

Zoals beloofd is hier mijn blog met DE leukste en schattigste baby boys kleding onder de €15,-. De meeste boymoms die ik spreek vinden het toch nog best lastig om leuke jongenskleding te kopen. Vaak hoor ik dat er teveel logo's opstaan van bijvoorbeeld Winnie de Pooh, schreeuwerige kleuren of teksten. Ik ben dus op zoek gegaan naar leuke babykleding in een naturel tintje, zonder te veel poespas maar tóch jongensachtig! 

Lees meer »

Hippe zomer items voor een meisje onder de €15,-

Leuke, hippe, schattige zomer outfitjes voor je kleintje. Er is zoveel leuks te krijgen voor kleine meisjes dat het mij leuk leek om een verzameling te maken van een paar van de leukste en liefste items onder de €15,-. Echte budgetprijsjes dus! Lezen jullie snel verder? 

Lees meer »

4 tips om dierbare herinneringen van je kleintje te bewaren

De mooiste en dierbaarste herinneringen van je kleintje bewaren? De eerste kleertjes en schoentjes, de echo foto’s, tandjes of andere dierbare dingen? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen! Ik heb er een paar verzameld voor je. Mocht je nog andere tips of ideeën hebben? Laat het dan zeker weten in de reacties! 1. Een herinneringskist. Deze kan je via allerlei bedrijven laten maken met bijvoorbeeld het geboortekaartje op de bovenkant afgedrukt! Er zijn zelfs verschillende maten te verkrijgen zodat je kan kiezen hoe groot je de box wil. Ook kan je natuurlijk zelf een houten kistje kopen of maken en deze, als je kindje iets ouder is, laten beschilderen! Dan is die helemaal persoonlijk! Zoek op Instagram onder de #herinneringskist en je vindt al een aantal leuke bedrijven die deze kisten aanbieden.  

Lees meer »

Mijn 5 favoriete webshops met baby & kids producten

Er zijn echt een paar webshops die ik graag in het zonnetje wil zetten omdat ze DE leukste baby & kids producten verkopen. Onder het mom van elkaar een handje helpen in de corona crisis leek het me daarom leuk om mijn top 5 van favoriete webshops op dit moment te delen. Van deze webshops heb ik zelf ook een product gekregen via een samenwerking, gekregen van vrienden en familie of natuurlijk zelf gekocht! De webshops staan in willekeurige volgorde.

Lees meer »

Little miss Rosy

Little miss Rosy.Enige tijd geleden werd ik benaderd door Iris van www.irisesther.com met de vraag of zij mij een art print poster mocht toesturen voor in onze babykamer. Ik volgde Iris al op Instagram en vond haar collectie ZO leuk, echt helemaal mijn stijl. Enthousiast als ik was nam ik razendsnel een kijkje op haar website om te zien welke art print ik het beste vond passen bij onze little girls room. Wauw, wauw, wauw. Ik bevond me meteen in een soort dromerige sprookjeswereld waarin konijnen, beren en olifanten tot leven kwamen.

Lees meer »

(Budget) shoptips voor neutrale babykleding

Toen ik net ontdekte dat wij een meisje kregen ging ik los met het kopen van roze kleertjes. Wel de wat zachtere tinten en geen fuchsia roze of hard roze. Dat is niet helemaal mijn smaak. Op een gegeven moment trok mijn vriend aan de bel en vroeg om ook nog andere kleuren haha. Daar ging ik dan, op zoek naar (budget) baby kleding in neutrale en warme tinten. Die eigenlijk door zowel kleine boys als girls gedragen kunnen worden!

Lees meer »

Het misbare baby uitzet lijstje

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een heleboel uitzet lijstjes bekeken met items die je moést aanschaffen voordat de baby kwam. Op iedere website stonden verschillende dingen. Zo vertelde het ene lijstje me dat je niet veel kleding in maat 50 nodig had en het andere lijstje dat hydrofiel doeken onmisbaar zijn. Nu Olivia al weer 6 weken bij ons is kom ik erachter dat iedere baby en ieder kersverse gezin anders is, en zo dus ook ieder lijstje.

Lees meer »